Z okazji Międzynarodowego Dnia Gofra, który przypada na 25 marca, uczniowie klasy 0 postanowili świętować go w wyjątkowy sposób. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się wielu ciekawostek na temat gofrów i ich rodzajów.
Poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, doskonaliły umiejętność posługiwania się sztućcami. Utrwaliły przestrzeganie zasad higieny podczas posiłków oraz nawyków kulturalnego zachowania się przy stole. Zerówkowicze zapoznali się z urządzeniami elektrycznymi takim jak: mikser kuchenny, gofrownica i z przepisem na pyszne gofry.
Uczniowie klasy 0 przed przystąpieniem do przygotowania pysznego deseru wzięli udział w zabawie ruchowej „Ulubione gofry”. Młodzi kucharze pod kierunkiem wychowawczyni Agaty Zegan z wielkim zapałem i z zachowaniem reżimu sanitarnego odmierzali składniki i wsypywali je do miski robota. Kiedy wszystko było już gotowe, przystąpili do pieczenia. Gofry wyszły znakomite. Było słodko, smacznie i kolorowo.